Πίσω στα νέα

Mailo’s The Pasta Project: Η street food φιλοσοφία των φρέσκων ζυμαρικών κατακτά τη Βούλα

by
NouPou

H γνωστή αλυσίδα Mailo’s The Pasta Project απέκτησε πρόσφατα ένα νέο spot στα νότια προάστια, και βάζει στόχο να κάνει τα ζυμαρικά την αγαπημένη street food επιλογή και της Βούλας.

Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου

Το Mailo’s The Pasta Project μας συστήθηκε ως εναλλακτικό και καινοτόμο project που συνδυάζει τα φρέσκα ζυμαρικά με τις νόστιμες σάλτσες στη street food εκδοχή τους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, κατάφερε να αποκτήσει φανατικό κοινό, το οποίο ορκίζεται στα κόκκινα cups με τις χορταστικές μακαρονάδες, που γίνονται η νόστιμη παρέα σου στη βόλτα, πριν ή μετά την έξοδο, αλλά και μια ωραία εναλλακτική για lunch break στο γραφείο. Τα μυστικά της επιτυχίας του, από τη μία τα φρέσκα ζυμαρικά, που παρασκευάζονται εντός του καταστήματος στη μηχανή ζυμαρικών του Mailo’s και από την άλλη οι ιδιαίτερες συνταγές, που γίνονται αγαπημένη συνήθεια για κάθε λάτρη της μακαρονάδας.

Με αφορμή το πρόσφατο opening του Mailo’s στη Βούλα -αδελφάκι του Mailo’s στη Γλυφάδα- επισκεφθήκαμε το κατάστημα για να μάθουμε περισσότερα για την ιστορία του brand αλλά και να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του που μας συντρόφευσαν στη βόλτα μας στην περιοχή.

Pasta lovers & Street food φιλοσοφία

Κάνοντας την εμφάνισή του το 2019, το Mailo’s έβαλε εξαρχής στόχο να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη, μυώντας τους pasta lovers στη μαγεία της comfort ιταλικής κουλτούρας περί χειροποίητων ζυμαρικών, στην πιο casual εκδοχή τους. Προσφέροντας παραδοσιακές συνταγές με ένα δημιουργικό twist και παντρεύοντάς τες με τη street food φιλοσοφία, έδωσε μια ξεχωριστή εναλλακτική για μια γευστική, γρήγορη και χορταστική μακαρονάδα στο χέρι. Και όλο αυτό ενώ βλέπεις να εκτυλίσσεται μπροστά σου όλη η διαδικασία της δημιουργίας στην ανοιχτή κουζίνα του καταστήματος, από την παρασκευή των ζυμαρικών μέχρι το πάντρεμα με τις σάλτσες, με υλικά φρέσκα και ποιοτικά και σε απίστευτα γρήγορο χρόνο. Φυσικά και οι τιμές είναι πολύ προσιτές εφόσον η τιμή μιας μακαρονάδας Mailo’s ξεκινάει από 5.90€.

Εσύ επιλέγεις το αγαπημένο σου ζυμαρικό, ανάμεσα σε rigatoni, campanelle και casarecce και το συνδυάζεις με μία από τις φρέσκες σάλτσες που σιγομαγειρεύονται καθημερινά στο κατάστημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παρασκευή των ζυμαρικών γίνεται από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό, από τη μοναδική μηχανή παρασκευής ζυμαρικών του Mailo’s που κάνει καθημερινά και αδιάλειπτα τα «μαγικά» της.

Η βόλτα στη Βούλα έχει άλλη γεύση…

Στο νέο, νότιο κατάστημα Mailo’s μπορείς να απολαύσεις τα φρέσκα ζυμαρικά είτε στα κόκκινα stands επάνω στην πλατεία της Βούλας, είτε on the go. Τα κατακόκκινα (χαρακτηριστικό χρώμα του Mailo’s) και παιχνιδιάρικα cups στα οποία σερβίρονται οι μακαρονάδες, κλέβουν την παράσταση και σε προ(σ)καλούν να κάνεις τα ζυμαρικά τη νέα καθημερινή σου συνήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα σε τόσες επιλογές δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αν προτιμάς το κοτόπουλο να ξέρεις ότι μπορείς να συνδυάσεις το ζυμαρικό σου με κρέμα παρμεζάνας, κοτόπουλο, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν, μια πρόταση που πραγματικά θα σ’ ενθουσιάσει. Μια ακόμη signature συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις, είναι το Βeef Ragu με σιγοβρασμένο μοσχαράκι λιωμένο σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με μυρωδικά, ενώ πολύ καλές επιλογές είναι και η Carbonara αλλά και η πιο απλή αλλά πάντα κλασική Pesto Genovese με σάλτσα από φρέσκο βασιλικό, λάδι σκόρδου, κουκουνάρι και πεκορίνο.

Η πρόταση όμως που θα σε συναρπάσει και αποτελεί must επιλογή είναι το Παστίτσιο του Mailo’s με τον σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και την κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών. Μια πανδαισία γεύσης και υφής.

Σημείωσε, ότι στο μενού βρίσκεις και σαλάτες, όπως η Sweet Chili Tuna Pasta Salad, η Ηoney Mustard Chicken Salad και η Bacon Lettuce Tomato Pasta Salad, για τις ώρες που θέλεις κάτι πιο δροσερό.

Πες αλήθεια, δεν σου ανοίξαμε την όρεξη; Αν λοιπόν μένεις ή γενικά κινείσαι στην Βούλα και δεν έχεις ήδη επισκεφθεί το Mailo’s (πώς συνέβη άραγε αυτό;) μην το αναβάλεις. Πέρασε από το κατάστημα της πλατείας όσο κάνεις τη βόλτα σου, μόνος ή με τα παιδιά και δοκίμασε τις απολαυστικές προτάσεις τους. Για εσένα που μένεις ή δουλεύεις στην περιοχή, υπάρχει και η εναλλακτική του delivery, αφού θα βρεις το Mailo’s αποκλειστικά στη Wolt, για να παραγγείλεις ένα χορταστικό γεύμα στον χώρο σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτάσει στην πόρτα σου ζεστό-ζεστό, αφού ετοιμάζεται την ώρα της παραγγελίας.

Photo credits: Natalia Maragkou, Tell me more. agency

MORE