Πίσω στα νέα

Η καλύτερη σπανακοτυρόπιτα σε μακαρονάδα

Τη βρήκαμε στο Mailo’s. To Mailo’s φτιάχνει μια μακαρονάδα με γεύση σπανακοτυρόπιτας. Λογικά, έχεις προσέξει τις κατακόκκινες γωνιές που έχουν ξεφυτρώσει πια σε όλη την Αθήνα με την επιγραφή “Mailo’s – The Pasta Project”. Τουλάχιστον μία φορά θα πρέπει να έχεις δοκιμάσει (και πιθανότατα κατευχαριστηθεί) ένα από εκείνα τα κόκκινα κύπελλα, τα ξέχειλα με καυτά ζυμαρικά. Το ωραίο street food μακαρονάδικο άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2019 κι έφερε επανάσταση. Δεν είναι ότι πριν από αυτό δεν υπήρχαν μαγαζιά που σου έδιναν τη μακαρονάδα σου σε πακετάκι. Υπήρχαν. Αλλά κανένα σαν αυτό. Στο Mailo’s τα ζυμαρικά φτιάχνονται μπροστά σου (από βιολογικό σιμιγδάλι και νερό), ύστερα μπλέκονται με ολόφρεσκη σάλτσα της επιλογής σου (θα βρεις δέκα διαφορετικές) και αυτό ήταν! Σε 5’ έχεις στα χέρια σου μια υπέροχη, αχνιστή μακαρονάδα για να σε συνοδεύσει στη βόλτα σου.

Συνήθως, εγώ παραγγέλνω από το Mailo’s το “Pastitsio”, δηλαδή σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά με κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών (ποίημα…). Το ίδιο ετοιμαζόμουν να παραγγείλω και τώρα, όταν η φίλη μου είπε αδιάφορα:

«Πάλι το ίδιο θα πάρεις; Πρέπει να δοκιμάσεις τη σπανακοτυρόπιτα.»
«Τι εννοείς σπανακοτυρόπιτα;»
«Εσύ τι καταλαβαίνεις;», απάντησε με ερώτηση κι εκείνη. Έλα ντε. Όχι και πολλά.

Δηλαδή, πώς γίνεται μια μακαρονάδα να είναι… σπανακοτυρόπιτα; Από περιέργεια περισσότερο, αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Και τότε, μετά από λίγα λεπτά, ήρθε σπίτι με delivery η αποκάλυψη…

Η “Spanakotiropita” ήρθε στο γνωστό γενναιόδωρο κόκκινο κυπελλάκι. Όπως πάντα, ήταν παραγεμισμένο με ζυμαρικά. Μα από πάνω είχε… θρυμματισμένο φύλλο κρούστας!

Στην πρώτη μπουκιά με πλημμυρίζει η πλούσια σάλτσα με σπανάκι, πράσο, φρέσκα κρεμμυδάκια και κρέμα φέτας. Είχε ακριβώς τη γεύση μιας πληθωρικής σπανακοτυρόπιτας! Και όχι μόνο… Ήταν επίσης και μία από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες που έχω δοκιμάσει. Ανέλπιστο στοιχείο το φύλλο κρούστας, που ενώ ακούγεται περίεργη προσθήκη σε μία μακαρονάδα, στην πραγματικότητα χαρίζει το τραγανό στοιχείο που λείπει από ένα πιάτο ζυμαρικών.

Σίγουρα αξίζει μια δοκιμή, ειδικά αν είσαι λάτρης της τιμημένης σπανακοτυρόπιτας…

www.mailos.gr, Fb: Mailo’s – The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta, Και delivery μέσω Wolt

MORE